În apropierea zilei de 1 Iunie, am demarat un proiect dedicat copiilor “Micul Energetician – campanie educativă a DEER”, care se va desfășura în toate cele 18 Sucursale ale Distribuție Energie Electrică Romania.

În cadrul primului eveniment dedicat copiilor, am fost prezenți la școala “Liviu Rebreanu” din Cluj-Napoca, unde am întâlnit elevii clasei a 3-a C, copii frumoși, isteți și plini de energie pozitivă, care au primit de la colegii noștri, Loredana, Andrei și Alexandra, informații captivante despre energia electrică, despre energia verde și despre măsurile de siguranță pe care trebuie să respecte acasă și la școală.

Copiii au pregătit proiecte individuale și comune cu tema energia verde, planșe și machete, care reflectă modul în care văd rolul și importanța energiei electrice în viața lor.

”Suntem conștienți că avem o importantă responsabilitate socială și de aceea ne implicăm activ în viața comunităților unde ne desfășurăm activitatea. Am demarat azi proiectul “Micul Energetician – campanie educativă a DEER”, proiect care se va desfășura în toate cele 18 Sucursale ale DEER.

Am fost astăzi, la școala ”Liviu Rebreanu” din Cluj-Napoca, pentru a marca, împreună cu copiii, ziua de 1 Iunie, dar într-un mod educativ dar și distractiv pentru ei. Știm cu toții că energia electrică face parte din viața noastră cotidiană și nu putem vorbi de evoluție, modernizare, digitalizare, fără energie. Considerăm că este nevoie de informații corecte si complete încă din primii ani de școală, de creștere a gradului de responsabilitate civică atunci când vorbim despre energia electrică, iar noi, echipa DEER, ne-am propus, prin acest proiect, să “distribuim” aceste informații despre energie, pe înțelesul celor mici.

În acest sens, am conceput o broșură educativă, “Micul Energetician”, care explică, pe întelesul tuturor, ce este energia electrică, cum ajunge în casele noastre și cum putem să avem grijă de mediul înconjurător prin economisirea de energie și prin producția de energie verde.

Sunt convinsă ca toți copiii care vor afla aceste informații de la colegii mei vor fi mult mai responsabili, se vor proteja pe ei, pe cei apropiați și, mai ales, vor proteja mediul înconjurator. Și cine știe? poate printre acești copii se găsesc viitori colegi, energeticieni ai mileniului 3!” a precizat Mihaela Rodica Suciu, directorul general al Distribuție Energie Electrică Romania.