Cum sa reducem consumul de energie electrica
Arderea combustibililor pentru a produce electricitate are ca rezultat emisia de carbon care influenţează schimbările climatice. Și chiar dacă energia solară și cea eoliană sunt o alternativă pentru un viitor mai “verde”, cea mai ecologică energie este cea care nu trebuie generată.
Putem reduce emisiile dăunătoare de carbon, şi în acelaşi timp, reduce costul facturii de electricitate, adoptând câteva schimbări în viaţa de zi cu zi:
1. Televizoarele, DVD playerele, boxele, computerele lăsate în modul stand-by utilizează 40% din energia pe care o folosesc când sunt folosite. Pentru a economisi această energie, închideţi aparatele când nu le folosiţi.
2. Folosiţi becurile fluorescente. Chiar dacă sunt mai scumpe, ele au o durată de viaţă de 10 ori mai mare decât celelalte becuri şi consumă cu 75% mai puţină electricitate decât celelalte becuri pentru a produce aceeaşi lumină, astfel încât costul iniţial va fi amortizat pe factura de electricitate.
3. Instalaţi frigiderul intr-un loc aerisit si curat si aveţi grijă ca in spatele lui sa existe spatiu, pentru a permite aerului sa circule.
5. Reţineţi: coborând temperatura la termostatul centralei termice cu un grad, reduceţi cu 3 procente costurile de energie pentru încălzire, şi cu fiecare grad cu care măriţi temperatura în aparatul de aer condiţionat economisiţi 3-4 procente din costurile de energie ale aparatului. Prin modificarea temperaturii cu două grade, evitaţi emisia a aproximativ 900 de kg. de CO2 pe an.
6. Folosiţi temperatură scăzută la maşina de spălat haine şi evitaţi utilizarea uscătorului de rufe electric, economisind astfel 80% din electricitatea necesară spălării rufelor.
7. Stingeţi becul când nu sunteţi în încăpere şi instalaţi becuri cu senzor de mişcare în faţa casei şi pe scara blocului.
(PREFIX JUDEȚ) urmat de 929
SAU
TELVERDE
ZONA TRANSILVANIA NORD 0800.400.929
ZONA TRANSILVANIA SUD 0800.500.929
ZONA MUNTENIA NORD 0800.500.205
Str. Ilie Macelaru, nr 28A, Cluj-Napoca, 400380 RO