Interviu | MIHAELA RODICA SUCIU – DIRECTOR GENERAL DEER

   MIHAELA RODICA SUCIU – DIRECTOR GENERAL DEER

Tenacitatea și acuratețea cu care vă îndepliniți atât de bine rolul de lider, de conducător, sunt caracteristici fundamentale dobândite în bogata experiență de conducere formată de-a lungul timpului.

În pofida fragilității, a eleganței și farmecului, sunteți percepută ca fiind o figură destul de dură, intransigentă, un profesionist desăvârșit, stăpânind foarte agil domeniul în care profesați, ceea ce nu este deloc puțin lucru.  

 – Când a început povestea și care este povestea dumneavoastră în ceea ce privește evoluția profesională?

Am intrat sau pot să spun că am fost primită de colegi în domeniul energetic în anul 1998, așadar, acum mai bine de 20 de ani. Sunt absolventă a Facultății de Automatică, am lucrat în proiectare chiar în primii ani după absolvirea studiilor universitare, dar am intrat în domeniul energetic pentru că îmi plac mult provocările.

Indiferent de zona în care am activat, provocarea a fost cea care m-a dus mai departe și am știut să-mi depășesc fricile și temerile întotdeauna, pentru că mi-am dorit mai mult și am tins spre mai bine mereu și pentru a se întâmpla ceva, trebuie mai întâi să iți dorești.

Debutul meu în domeniul energetic a fost într-o zonă în care aveam de coordonat o stație de racord adânc (SRA),  cu un personal operativ format din 16 bărbați, o stație de transformare de la înaltă la medie tensiune (6 kV)). Am avut parte, încă de la început, de provocări complexe, pe care mi le-am asumat și le-am îndeplinit, de fiecare dată,  împreună cu echipa pe care am coordonat-o.

Cea mai mare realizare, după ce am ales să activez în domeniul energetic, am trăit-o chiar la începuturi, când operatorii de distribuție puteau să obțină licență de distribuție pentru distribuțiile zonale și atunci am reușit, cu consultanță externă de specialitate, să obținem licența de distributie. La momentul respectiv, era o muncă de pionierat, însă nu erau mulți cei care dețineau această licență; în Cluj cred că eram singurii care aveau, dar am reușit și acest lucru m-a motivat și m-a determinat să merg înainte.

Eu nu sunt un om dur în viața de toate zilele, viața m-a învațat să fiu așa, și am reusit sa obtin rezultatele scontate, deci nu am gresit, zic eu. Se stie că în momentul în care cei cu care lucrezi te percep vulnerabil, slab, ezitant, că nu ai curajul să-ți asumi propriile decizii, în acel moment nu vei mai putea deține și exercita autoritate, și categoric nu vei mai obține rezultate. 

 – Care ar fi cea dintâi calitate a unui energetician?

Cred că cea mai importantă calitate a unui energetician, cu adevărat, este să-și iubească profesia și sistemul energetic. Dacă-ți place domeniul în care lucrezi, ceea ce faci, orice provocare ți se va părea ușor de trecut, chiar dacă nu este.  

Eu iubesc oamenii, iubesc sistemul energetic și-mi place ceea ce fac, în fiecare zi vin cu drag la serviciu și asta îmi doresc să simtă și să facă toți colegii mei. Iubesc colectivul acesta, am construit o echipă, spun că am construit, pentru că unii dintre colegi sunt relativ noi în echipa de conducere. Am creat un mediu plăcut de lucru în companie, pentru activitatea fiecărui coleg în parte, este adevărat că timpul nu-mi este prieten, dar încerc și lucrez încă la asta. Factorul timp este esențial în atingerea obiectivelor, reușitei, dar este nevoie și de răbdare pentru schimbări esențiale. Au trecut doi ani, în data de 5 aprilie se împlinesc doi ani de când sunt director general și în tot acest timp am încercat, alături de echipa de management, să identificăm soluții eficiente și să le implementăm, atât la nivel de mentalitate în cadrul DEER și, de ce nu, în domeniul energetic. Am preluat mandatul de director general al DEER după o fuziune, pe care a trebuit să o pregătim, să o implementăm, o misiune complexă și foarte dificilă de realizat într-un timp foarte scurt! În continuare identificăm și aplicăm soluții unitare pentru ca fuziunea să fie un succes.

Vă propun o incursiune în universul foarte personal, dominat de feminitate, fragilitate, eleganță, rafinament, emoție, prezentându-vă urmăritorilor și altfel decât v-ați dezvăluit, în contextele profesionale.   

Aș vrea să descriem în detaliu curiozitățile ce izvorăsc, de altfel, din profunzimea faptului că ne aflăm în căutarea unor exemple care să ne inspire și să ne ajute sa ne găsim stabilitatea. 

Există aspecte ale vieții personale care au reușit să contureze și să netezească asperitățile din mediul profesional?

Am iubit întotdeauna copiii. În momentul în care am fost mamă, copiii mei au fost prioritatea 0, prioritate absolută, nu a existat nimic altceva înaintea lor. Ei, acum sunt bunică. Eu am doi băieți și sunt bunică de fetiță. Este o atât de mare provocare și un sentiment inegalabil și greu de descris, pe care am auzit că-l dobândești, dar nu l-am înțeles și nu-l poate înțelege nimeni până nu ajunge să-l trăiască, să țină o mogâldeață în brațe. Recunosc că pentru mine, fiecare clipă petrecută cu ea este fascinantă. Trăiesc in timpul petrecut cu ea, momente pe care le-am trait cu copiii mei acum mult timp si pe care le-am uitat. Văd cum își descoperă mânuțele, cum știe să prindă lucrurile, la copiii mei nu stiu dacă am remarcat atâtea detalii, sau poate timpul a estompat acele momente și emoții. Acum redescopăr cu mai multă uimire și bucurie toate aceste momente. Mi-am dorit întotdeauna o fetiță, ei, acum am o nepotica și sunt foarte fericită!           

– Cum vedeți rolul femeilor în domeniul energiei și care sunt provocările și oportunitățile specifice pe care le întâmpină în această industrie?

Această industrie a fost și încă este eminamente masculină. Eu mi-am desfășurat o parte din activitate în zona operatorului concesionari de distribuție, la SDEE Transilvania Nord, începand cu anul 2009, o perioadă în care în această arie de activitate erau doar bărbați și participam la întâlniri și ședințe, în care eram singura prezență feminină. La acea vreme, femei mai erau doar doamnele director din departamentul financiar și atât.

E o provocare reală să fii femeie în domeniul acesta. Dar, să știți că îți dă, îți conferă și o anumită putere asupra bărbaților. Adică, e mult prea greu să te opui unui director femeie, e mult prea greu să îi dai o replică unei femei, și recunosc că profit de asta de multe ori. Adevărat este că amniște colegi extraordinari, care sunt ei înșiși eleganți în abordarea unei femei, astfel că misiunea mea devine mai ușoară. Așa se întâmplă și în întâlnirile noastre oficiale, în care mizez pe aceste reacții în susținerea punctelor mele de vedere, pe subiectele dezbătute.

 – Care este cea mai importantă lecție pe care ați învățat-o în cariera dumneavoastră și cum v-a influențat aceasta abordarea profesională și personală?

Am învățat multe lecții, în anii aceștia de muncă. Cel mai important este să nu renunți. Să nu renunți la visul tău. Sunt foarte multe piedici, sunt foarte multe “curente” care te determină să eziți, să întorci, să nu-ți păstrezi direcția, dar important este să crezi în tine, dacă tu crezi în tine și crezi în visul tău n-ai cum să nu ajungi să-l împlinești. Eu cred în asta și cred că oricine își dorește cu adevărat ceva, poate să-și atingă țelul și poate să își realizeze visul, doar trebuie să fie suficient de consecvent și să nu cedeze ispitelor.     

Aplaudăm talentul ca pe ceva dat, ceva fix și căutăm disperați secretele și scurtăturile către succes. Poate că, așa cum frumos spune filozoful Alain de Botton, ar trebui să ridicăm din loc în loc statui care să amintească de nopțile albe, să punem pe bulevarde imagini ale disperării și deznădejdii, care să ne reamintească ce greu e să fii cu adevărat bun și de succes.

  – Există scurtături când pregătești succesul?

Nu cred că există scurtături și cred că, de fapt, succesul este pregătit de nenumăratele eșecuri pe care le avem. Cu toții învățăm din asta și dacă nu învățăm, istoria se repetă, și se repetă până învățăm cu adevărat. Ca orice om implicat și dedicat muncii sale, am avut suficiente eșecuri pe parcursul carierei mele, însă niciodată nu am dat înapoi, întotdeauna m-am încăpățânat să mă duc înainte și așa fac și în prezent. Sunt adepta luării și asumării unei decizii, întotdeauna, în orice situație si îi îndemn și pe colegii mei să ia o decizie. Chiar dacă decizia nu pare a fi bună, la început, chiar dacă această decizie nu produce rezultate, la început, o perfecționezi și, în timp, trebuie să ajungi la rezultatele scontate. Dar, dacă stai și aștepți să se întâmple lucrurile, nu vei face nimic!

Eu sunt un jucător. Întotdeauna m-am implicat și repet, mi-au plăcut provocările. Adică, întotdeauna am încercat să calc dincolo de graniță, am încercat să găsesc soluții la probleme care, aparent, nu aveau soluții. Am iubit întotdeauna matematica, visul meu inițial era să devin profesor de matematică și totdeauna am știut că voi găsi rezolvarea unei probleme. Am intrat la Facultatea de Automatică, pe vremea aceea era cea mai grea facultate, unde se susțineau cele mai grele examene de admitere, am luat 9,50 la analiză matematică, la examenul de admitere, pentru că credeam în mine și credeam, realmente, că pot găsi rezolvare la orice problemă. Matematica are o transpunere perfectă în viața de zi cu zi. Cred cu tărie că orice problemă are o soluție, doar trebuie să ai suficientă răbdare si suficientă perseverență ca să ajungi la finalitate ca și in matematică. Pot spune, cu satisfacție, că nu am avut, nu am întâlnit probleme pe care să nu le pot rezolva.    

  – Care au fost provocările acestor doi ani de mandat în funcția de Director General?

Viața m-a adus aici, în acest moment al existenței mele. Le spuneam adesea și copiilor mei că la 30 de ani eram oarecum timidă, nu eram ceea ce sunt și cum sunt astăzi. Nu aveam curajul să vorbesc, să-mi exprim propriile păreri, ascultam doar. Dar să știți că nu e rău să asculți. Postura de ascultător m-a ajutat să acumulez experiență și siguranță in deciziile pe care le-am luat. Am ajuns director general, ca urmare a unei conjuncturi, nu era un moment prea fericit pentru nimeni să se afle în această poziție: piața de energie electrică era bulversată total. Anul 2022 a fost cel mai greu an din viața tuturor societăților de distribuție de energie electrică. Nimeni nu-și dorea să fie director general la DEER atunci, să știți, vă spun asta din informațiile mele. Am rămas surprinsă, lumea fugea de funcția aceasta, pentru că era foarte dificil, nu aveam bani de investiții, nu aveam bani să supraviețuim, nu aveam bani pentru energie pentru CPT și gândiți-vă că, totuși, această companie are 6.500 de angajați, 6.500 de familii de întreținut, cărora trebuie să le oferi posibilitatea și siguranța salariului, în cele două date stabilite în CCM. Am avut un singur impas, în tot acest interval de timp, și atunci a durat doar câteva ore, dar numai eu știu câte nopți nu am dormit, pentru că știam că în ziua următoare nu aveam multe soluții ca să asigur salariul oamenilor. Dar, am trecut peste această perioadă sumbră, 2022, care, repet, a fost cel mai dificil an din istoria distribuțiilor.

A fost o provocare majoră în activitatea mea, in care nu mai știam dacă voi reuși să văd luminița de la capatul tunelului, dar mi-am depășit limitele și am trecut cu bine peste acest test extrem de dificil.

Vă voi da un exemplu de altă provocare: cele cinci proiecte pe POIM, pe care le-am avut și au fost încheiate la finalul anului 2023 (partea eligibilă). La final de 2022 nimeni, nici colegii mei și cred că nici eu, nu mai credeam că vom reuși să le finalizăm conform contractelor de finanțare, pentru că era un risc extraordinar de mare să pierdem finanțarea și totuși, împreună cu echipa DEER, am reușit să găsim soluții.

Dumnezeu mi le-a dat (soluțiile), experiența m-a învățat, colegii m-au ajutat și le-am găsit și am ajuns cu bine la finalitate. Dar repet, nimic nu se întâmplă peste noapte, nimic nu vine de-a gata, pentru toate trebuie depus efort, trebuie multă muncă, nopți nedormite, griji, frământări, dar, așa cum am mai spus, dacă vii cu drag la serviciu și faci cu plăcere ceea ce faci, găsești soluții.

Am făcut zeci de mii de kilometri în teritoriu, în toate cele 18 județe din arealul de activitate al companiei, cunosc mare parte din angajații companiei, hai să nu zic 50% din salariați, dar pe mai mult de  30% dintre ei îi cunosc personal. Înainte să fiu director general am fost om de control, am mers în sucursale, mi-a placut intotdeauna să interacționez cu colegii, să discut cu ei. După aceea, când am fost Director Adjunct și apoi Director Dezvoltare Rețea, am interacționat frecvent cu cei pe care-i coordonam și de aceea spun că procentul este mai mare de 30%.

În anul 2021, primul an după fuziune, a fost de asemenea foarte greu să realizăm 95% din programul de investiții, conform obligațiilor pe care le aveam, lucram cu echipe noi pe care nu le cunoșteam, dar, prin implicare, prin motivarea echipelor și prin eforturi mari, am reușit să ne îndeplinim ținta asumată la ANRE, bineînțeles, prin lucrul și colaborarea în echipă. Toate acestea s-au putut întampla pentru că am crezut în oameni și oamenii au crezut în mine, și împreună am reușit să depășim toate provocările.

Astăzi, toți colegii mei știu că eu discut cu angajații, primesc sesizări diverse, pe orice cale si chiar fac ca lucurile sa se intample. Colegii mei știu că pot veni oricând la mine, nu trebuie să se înscrie, neapărat, în programul de audiență. Categoric, oamenii contează, echipa contează cu adevărat atunci când urmărești performanța și rezultatele de excepție. Colegii mei sunt cei care ating performanțele profesionale cu care ne lăudam, eu doar le creez condițiile. În dialogul cu partenerul social, sindicatul, care îi reprezintă pe cei 6.500 de angajați, le spun mereu că eu sunt în concurență cu ei, dorindu-mi mult mai mult pentru colegi, acest lucru eu cred că s-a văzut foarte bine de când am preluat mandatul de Director General și pot să exemplific cu anul 2023, atunci când s-a înregistrat cea mai mare creștere salarială care a fost acordată angajaților.

– Care sunt valorile personale care vă ghidează în conducerea companiei și în interacțiunile cu angajații și partenerii?

Cred că onestitatea și increderea sunt esentiale. Dacă avem încredere unul în celălalt și ne dorim să creștem împreună, să avem performanța profesională, putem să facem asta cu mai mare ușurință. Cred foarte mult în puterea echipei, întodeauna vorbesc despre echipa DEER. Si colegii mei cred în echipa din care fac parte si rezultatele se văd. Îmi era greu în 2022 când vorbeam despre echipa DEER, nimeni nu părea să creadă, se uitau la mine și zâmbeau, spunând că este doar un slogan. Dar eu chiar cred în ei, în oameni, în echipă și acum ei înțeleg pe deplin acest lucru. Satisfacția mea maximă este atunci când îi văd cu câtă ușurință comunică și intreractionează,  chiar dacă mi-au trebuit doi ani să ajungem la acest nivel. Încă nu am ajuns la perfecțiune, dar starea actuală nu se compară cu ceea ce am găsit la momentul preluării funcției de Director General.

Așadar, încredere, onestitate și … mai adaug și sinceritate! Aceste valori îmi ghideză întreaga activitate, în plan profesional, dar și personal, sunt transparentă de fiecare dată, in orice conjunctură și cu fiecare dintre ei, nu las loc de interpretări și fățărnicie. Nu spun omului în față o vorbă și o alta pe la spate, de aceea poate par dură, uneori, pentru că eu spun întotdeauna adevărul, le spun ceea ce cred, nu pot să-i mint pentru că, până la urmă, nu știu să mint. De-a lungul timpului nu am folosit niciodată ca instrument de lucru minciuna, nu mă pricep s-o integrez în discurs și nu-mi place să fac asta. Faptul că îmi asum totul, și pentru că,  de multe ori sunt mai dură cu unii colegi, sunt convinsă că tocmai acest mod de a-i trata i-a determinat pe mulți dintre colegi să crescă profesional. Există, în cadrul organizației, departamente, servicii care în urmă cu doi ani aveau o activitate percepută ca neesențiala, le văd acum evoluția – cât de mult au crescut, în sensul schimbării percepției generale asupra activității lor, îi văd că sunt mulțumiți de ceea au creat și asta mă bucură.

Îmi doresc să vină în companie foarte mulți tineri și pentru asta întreg colectivul de management caută soluții. Sunt foarte mulțumită când văd că suntem atractivi și vin tineri entuziaști, bine pregătiți în DEER și îmi place să-i văd cum cresc și se dezvoltă. Sunt conștientă că trebuie să pregătim generația care vine după noi. Trebuie să existe acest nivel doi, trei, al specialiștilor în DEER, cei care vor prelua activitatea în câtiva ani, de la generația din care fac și eu parte.

Continui să cred că discuțiile apropiate cu oamenii, identificarea și cunoșterea problemelor “la firul ierbii” mă vor ține în actualitate cu realitățile, pentru că, trebuie să recunoaștem, nu avem încă o cultură organizațională așa cum ne-o dorim, acesta fiind un punct nevralgic pe care dorim să-l consolidăm.

În general nu mă uit în spate, mă uit în față, și am nevoie de oameni proactivi în jurul meu, oameni cu inițiativă și cred că abordarea aceasta ’’la firul ierbii” ar trebui să fie a tuturor.

  Care a fost cel mai mare obstacol pe care l-ați întâlnit în cariera dumeavoastră și cum l-ați depășit?

MENTALITATEA!

Este, de departe, cel mai mare obstacol. “Eu nu pot”, ”dar nu se poate”, sunt cel mai des întâlnite  replici. De ce să nu se poată, doar pentru că nu vrei să încerci? Este atât de greu să schimbi mentalități încorsetate și rigide, unii dintre colegi sunt atât de de închistați și reticenți la schimbare, chiar dacă înțeleg că schimbarea respectivă le produce binele lor. Eu întotdeauna am căutat, și recunosc că mi-am făcut chiar un scop din asta, să-mi ușurez viața, și le spun mereu colegilor să caute soluții care să le ușureze viața, ducând mai apoi la creșterea eficienței, la optimizarea costurilor, îi îndemn să facă tot ceea ce trebuie pentru a schimba lucrurile în bine.

– Cum vă mențineți inspirată și motivată într-o poziție de conducere atât de solicitantă? Cum reușiți să vă păstrați intransigența și verticalitatea în fruntea unei companii cu peste 6500 de angajați?

 Nu-mi permit luxul, căci este un lux, de a nu-mi asuma decizii și de a nu le respecta. Nu am cerut niciodată cuiva să facă ceva ce eu n-aș face, nu am făcut compromisuri și nu le solicit nimănui. Întotdeauna, le spun colegilor mei că n-o să le cer niciodată ceva ce eu nu aș face sau ceva cu care eu nu aș fi de acord. Pot să spun că eu văd mai departe de momentul viitorului apropiat, strategia mea e creată pe un termen un pic mai lung decât se așteaptă oamenii și îmi doresc ca această societate să fie viabilă, și să se modernizeze.

 Atunci când am preluat mandatul am adoptat tactica tăcerii, preferam să ascult la ceea ce aveau alții de spus, m-am dus la toate întâlnirile, la toate conferințele, eram acolo și doar ascultam, voiam să văd cum se manifestă alții, din această industrie energetică, ce au de spus, cum se prezintă. Să știți că noi, în DEER, suntem mai buni decât multi din cei care activează în domeniul energetic, poate nu știm întotdeauna să ne prezentăm, să ne valorizăm, dar facem pași în acest sens, suntem pe drumul și sensul care ne duce spre succes. Comunicarea este cheia și deja se vede și se simte evoluția în DEER.

– Ce trăsături de caracter apreciați cel mai mult la o persoană?

Verticalitatea și corectitudinea, onestitatea și sinceritatea. Aceste trăsături întâlnite la cei din jurul meu trezesc în mine apreciere și respect.

Nu am niciun fel de înțelegere și toleranță pentru minciună și nu agreez ascunderea adevărului, în niciun scop. Sunt un om onest, am oferit colegilor mei mereu resurse pentru implementarea  celor mai grele măsuri cerute și niciodată nu le-am solicitat ceva fără să le ofer în schimb resurse, în atingerea celor mai bune rezultate. De aceea nu aștept adevăruri trunchiate și nici minciuni bine ticluite, ci asumare totală și verticalitate. Detest falsitatea, mă obosește cumplit.

Am ajuns, spun eu, alături de majoritatea colegilor, la o stare de confort, ne simțim bine împreună, ne respectăm reciproc și în fiecare dimineață venim cu plăcere la serviciu.    

– Cum s-a reconfigurat viața dumneavoastră de acasă, de la momentul preluării funcției de DG DEER?

Viața mea s-a reconfigurat total. Am un mare avantaj acasă, acolo unde partenerul meu, bărbatul alături de care trăiesc este atât de înțelegător și atât de pozitiv, mereu. El are o energie debordantă, atunci când vede că sunt cu moralul la pământ, pentru că mai sunt și zile în care mi-e greu și sunt obosită, găsește mereu un motiv să mă facă să râd, și ajung să uit de starea mea, uit de toate. 

Faptul că acasă am înțelegere și sprijin mă ajută enorm. Este reconfortant!   

– Care sunt cele mai importante activități în familia  dumneavoastră?

Întâlnirile cu toată familia sunt momentele cele mai frumoase și plăcute din viața mea, mesele împreună luate în tihnă. Băieții mei iubesc măncarea tradițională românească. În vacanțe, când erau mici,  stăteau mult cu mama mea și s-au obișnuit cu mâncarea gătita de mama, este mâncarea noastră preferată, ce se regăsește pe masă la absolut toate întâlnirile noastre. Eu nu mai gătesc atât de mult, în ultimii doi ani, gatesc cu precadere în weekend, dar, când gătesc mâncarea noastră preferată și ne întâlnim cu toții în jurul mesei, imi dau seama că viața mea este perfectă!

Ne bucurăm de toate tradițiile create in timp, în familie cum este cea legată de zilele de naștere ale fiecăruia dintre noi. Ne întâlnim la 12:00 noaptea, atunci când ne sărbătorim ziua de naștere. E o tradiție începută la nașterea copiilor mei, păstrată în decursul anilor până astăzi.

Atunci când mă întâlnesc cu copiii mei și stăm la povesti, cum făceam pe vremea când erau ei mici, sunt momente în care eu mă încarc cu energie, și simt că am făcut bine ce am făcutpana acum. Sunt o mamă și o bunică cu adevărat împlinită și fericită!    

Se spune că regretul este ecoul melancolic al unei voci interioare, care plânge tăcut pentru clipe pierdute, pentru amintiri stinse, pentru dorințe neîmplinite.

 – Aveți regrete? 

Nu, nu am regrete! Și știți de ce nu am? Pentru că întotdeauna am făcut ceea ce mi-am dorit și mi-a plăcut. Chiar dacă uneori am avut esecuri, chiar daca am întâmpinat opozițe din partea celor lângă care eram, mi-am asumat alegerea și m-am dus înainte.

Nu-mi pare rău pentru nimic, pentru că întotdeauna am luat deciziile care le-am crezut de cuviință, bune sau rele, le-am luat eu și sunt foarte împăcată și mulțumită de ceea ce am făcut, atât în viața personală, cât și la serviciu. Cred că acesta este locul și rolul pe care mi le-am dorit și alegerile pe care le-am făcut m-au adus aici. Nu am ce să-mi reproșez și nu am niciun regret. 

 – Ce înseamnă pentru dumneavoastră „să trăiești frumos”?

Să te bucuri de prezența oamenilor din jurul tău, să poți să te simți bine și acasă și la serviciu, să aduci totul într-un echilibru, să știi să faci bine, și nu neapărat să te și lauzi când faci asta.

Să poți să faci bine, pentru mine este o satisfacție fantastică și sunt recunoscătoare lui Dumnezeu că mi-a dat posibilitatea să fac bine în jurul meu și fac cât de mult pot.

Când văd că am schimbat în bine viața unor oameni si nu vorbesc numai despre serviciu, că le-am marcat viața și i-am ajutat să facă o schimbare în bine, satisfacția este enormă, nu poate fi descrisă în cuvinte.

– Ați pomenit în câteva rânduri divinitatea. Credeți în Dumnezeu? 

DA!

Nu am nicio îndoială că mă protejează. Sunt momente de cumpănă, în viață și au fost câteva, chiar la serviciu, când nu știu ce decizie să iau și atunci mă rog, iar Dumnezeu îmi dă gândul cel bun.

 – Ce anume ați dori să dezvăluiți din universul personal, un acel lucru care, odată spus, ar schimba perspectiva descrierii, în ceea ce vă privește, și ar determina o percepție și abordare diferite a celor din jur asupra persoanei dumneavoastră?

Sunt o persoană foarte asumată. Înțeleg că existența nimănui nu trebuie să fie perfectă și că viața noastră are cu adevărat sens atât timp cât trăim în armonie cu valorile și deciziile noastre.

Cred că, din mai multe încercări, permițându-mi să mai și greșesc, am oferit celor din jurul meu șansa exprimării personale și profesionale, șansă care le-a schimbat perspectiva asupra reușitei. 

PLATFORMĂ ON-LINE pentru racordare la rețea și obținere avize de amplasament:

ZONA TN (Cluj, Bihor, Maramureș, Satu-Mare, Bistrița-Năsăud, Sălaj)

ZONA TS (Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu)

ZONA MN (Brăila, Buzău, Dâmbovița, Galați, Prahova, Vrancea)