Cod Proiect SMIS 135216

SMIRC – Soluții Măsurare Inteligentă Regiunea Centru – Orașele Codlea și Ghimbav

Proiect cofinanțat din Fondurile Europene Structurale și de Investiții, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM)

Obiectivul general al proiectului/Scopul proiectului

Implementarea unui Sistem de Măsurare Inteligentă (SMI) într-o zonă omogenă urbană (mun. Codlea, oraș Ghimbav, județ Brașov) pentru 10.231 de consumatori casnici și non-casnici mici, în vederea reducerii consumului de energie la nivelul locuințelor.

Implementarea proiectului propus, în cadrul căreia se vor realiza investiții în infrastructura energetică a companiei, contribuie la realizarea obiectivului specific 6.3 Reducerea consumului mediu de energie electrică la nivelul locuințelor. Contribuția proiectului la realizarea obiectivului specific a Programului este justificată de faptul că, în urma realizării investiției propuse, în cadrul companiei va fi implementat un sistem de contorizare inteligentă care va asigura infrastructura necesară pentru elaborarea de strategii de analiză a datelor și de educare a consumatorilor pentru reducerea consumului individual la nivelul locuințelor.

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați https://www.fonduri-ue.ro/.

Pentru informații detaliate privind POIM, vă invităm să vizitați https://mfe.gov.ro/programul-operational-infrastructura-mare-poim/.

“Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”

PLATFORMĂ ON-LINE pentru racordare la rețea și obținere avize de amplasament:

ZONA TN (Cluj, Bihor, Maramureș, Satu-Mare, Bistrița-Năsăud, Sălaj)

ZONA TS (Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu)

ZONA MN (Brăila, Buzău, Dâmbovița, Galați, Prahova, Vrancea)