Cod proiect SMIS: 130740

Implementarea unui Sistem de Distribuție Inteligentă a energiei electrice, într-o zonă omogenă din cartierul Rogerius, loc. Oradea

Proiect cofinanțat din Fondurile Europene Structurale și de Investiții, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM)

Obiectivul general al proiectului/Scopul proiectului

Obiectivul general este reprezentat de realizarea de investiții în infrastructura energetică la nivelul cartierului Rogerius din Municipiul Oradea în vederea reducerii consumului mediu de energie electrică, prin implementarea sistemelor de măsurare inteligentă a energiei electrice a locuințelor și modificarea comportamentului utilizatorilor. Proiectul contribuie la realizarea obiectivului specific 6.3 prin:

  • Implementarea unui sistem de măsurare inteligentă pentru 10.769 de consumatori preponderent casnici din Mun. Oradea, cartier Rogerius, ce vor fi conectați la rețele inteligente;
  • Îmbunătățirea gestionării consumului de energie electrică de la nivelul locuințelor vizate;
  • Modificarea comportamentului utilizatorilor de sisteme de măsurare inteligentă care să conducă la reducerea consumului mediu de energie electrică;
  • Asigurarea facturării energiei electrice pe baza consumului real.

Aspectele antemenționate corespund prevederilor din Planul Național de Acțiune în domeniul Eficienței Energetice (PNAEE III), ce se regăsesc în secțiunea Justificare din prezenta Cerere de finanțare.

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați https://www.fonduri-ue.ro/.

Pentru informații detaliate privind POIM, vă invităm să vizitați https://mfe.gov.ro/programul-operational-infrastructura-mare-poim/.

“Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”

PLATFORMĂ ON-LINE pentru racordare la rețea și obținere avize de amplasament:

ZONA TN (Cluj, Bihor, Maramureș, Satu-Mare, Bistrița-Năsăud, Sălaj)

ZONA TS (Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu)

ZONA MN (Brăila, Buzău, Dâmbovița, Galați, Prahova, Vrancea)