INFORMARE

 

Referitor la: Sustrageri de energie electrică

 

Sustragerile de energie electrică reprezintă o reală problemă pentru distribuitorii de energie electrică şi pentru oricare consumator responsabil, deopotrivă.

În contextul în care fenomenul a căpătat o amploare din ce în ce mai dificil de controlat, este necesar un semnal de alarmă!

Este posibil ca vecinul să pună siguranţa dumneavoastră şi a familiei dumneavoastră în pericol, fără să se gândească la repercursiunile deosebit de grave ce pot decurge, din acest gest necugetat.

Nu de puţine ori au fost prezentate cazuri în care locuinţele racordate în mod ilegal la reţeaua de energie electrică au luat foc, cauzând daune materiale şi periclitând siguranţa unei familii întregi, și chiar a unui întreg cartier.

Făcând excese în alte domenii, dar stimulaţi de dorinţa de a face economii la un serviciu care ne face viaţa mai uşoară, consumatorii care se conectează direct la reţelele electrice fără contor şi fără contract, sau cei care ocolesc sau intervin asupra sistemelor  de măsurare dau dovadă de inventivitate şi perseverenţă, demne de o cauză mai bună.

Combaterea acestora poate fi descrisă ca o cursă continuă în care, pe de-o parte se încearcă modernizarea echipamentelor pentru a preveni sustragerile, pe de altă parte se identifică metode noi prin care clienţii influenţează măsurarea corectă a energiei electrice şi se dezvoltă sisteme pentru contracararea acestora.

Clienţii corecţi şi responsabili suportă în facturile pe care le plătesc o parte din costurile socializate ale energiei sustrase de către vecinii lor.  În plus, calitatea serviciului primit este uneori redusă, deoarece în absenţa informaţiilor corecte despre energia consumată (sustragerile nu pot fi măsurate), dimensionarea reţelelor pentru asigurarea nivelului real de consum este foarte greu de realizat.

 

De asemenea, reprezintă motivul pentru care, uneori, tensiunea se întrerupe sau prezintă variații  puternice,  provocând astfel disconfort,  mai ales pentru persoanele care consumă energie electrică,  având contracte încheiate de furnizare a energiei electrice si respectând prevederile legale in vigoare și nu în ultimul rând, reprezentând un motiv de a periclita viaţa şi integritatea bunurilor prin pericole de electrocutare, accidente sau incendii cauzate de improvizaţii.

Toate sesizările primite din partea utilizatorilor, precum și identitatea acestora reprezintă date confidenițale.

Fii responsabil și sesizează orice suspiciune privind sustragerea de energie electrică!

 

Serviciul Comunicare, PR & CSR_12.09.2022